Гірше, ніж Бородянка та Буча: у Міноборони оцінили наслідки звірств росіян в Ізюмі

Читать на русском
Обсяги руйнувань в Ізюмі після російської окупації можна порівняти із масштабом двох Бородянок, а жертв там – удвічі більше, ніж у Бучі.

Обсяги руйнувань в Ізюмі після російської окупації можна порівняти з масштабом двох Бородянок, а кількість жертв серед мирного населення Ізюма щонайменше вдвічі перевищує дані щодо Бучі на Київщині.

Про це повідомив радник міністра оборони Олексій Копитько у Facebook.

В Ізюмі під окупацією загинули щонайменше тисяча мирних жителів – меріяВнаслідок вторгнення росії в Ізюмі на Харківщині загинули щонайменше тисяча цивільних людей.

«Ізюм - це кілька Бородянок з погляду руйнувань і кілька (мінімум дві) Бучі з т.з. числа жертв цивільного населення», - розповів він.

Копитько нагадав, що на Ізюм російські військові скинули більше ракет, ніж на Маріуполь та на будь-яке інше місто. Хоча населення в Ізюмі було приблизно в 10 разів менше.

«Є багатоповерхові житлові будинки, на які свідомо скинули авіабомби. Склалися цілі під'їзди. Десятки загиблих. Як тільки наші воїни відсунуть фронт трохи далі на схід, чекає величезна робота з фіксації та розслідування цих злочинів. Візит президента України до Ізюму – це дуже сильний жест, який дозволить зафіксувати увагу на цьому місті, у т.ч. - у контексті майбутнього трибуналу над російськими військовими злочинцями», - зазначив радник.

Нагадаємо, 10 вересня ЗСУ відбили Ізюм Харківської області у російської армії.

У регіоні вже розпочали роботу прокурорські групи, які фіксують звірства росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: