Байден застеріг путіна від застосування ядерної та хімічної зброї в Україні

Читать на русском
Джо Байден попередив володимира путіна, що застосування в Україні ядерної або хімічної зброї матиме серйозні наслідки для рф.
Джо БайденФото – Reuters

Президент США Джо Байден попередив свого російського колегу володимира путіна про те, що застосування зброї масового ураження в Україні матиме для рф серйозні наслідки.

Про це він заявив в інтерв’ю CBS Evening News.

За його словами, використання росією ядерної або хімічної зброї передбачатиме певні дії стосовно країн-агресора. Однак американський лідер не уточнив, які саме кроки застосує його країна у відповідь.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«Не робіть цього. Не робіть. Не робіть. Це змінить гримасу війни на щось, чого не було з часів Другої світової», – наголосив Байден.

За його словами, у випадку застосування такої зброї путін та його режим стануть найбільшими вигнянцями у світі. Він заявив, що масштаб наслідків для рф залежатиме від масштабу того, що окупанти можуть зробити.

Нагадаємо, що на початку вересня через обстріл російськими окупантами Запорізької атомної електростанції 5 вересня, після якого довелося зупинити останній працюючий енергоблок, станція знову опинилася за крок від ядерної аварії.

Протягом останніх кількох тижнів, а особливо останніми днями, все більше мешканців Енергодару намагаються залишити окуповане місто та виїхати на підконтрольну Україні територію. Так енергодарці реагують на зростаючу загрозу через дії росіян на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: