Мешканці Енергодару залишають місто через ядерну загрозу – розвідка

Читать на русском
На тлі загрози на Запорізькій АЕС дедалі більше мешканців Енергодару намагаються залишити окуповане місто.
Фото: Фокус

Протягом останніх кількох тижнів, а особливо останніми днями, все більше мешканців Енергодару намагаються залишити окуповане місто та виїхати на підконтрольну Україні територію. Так енергодарці реагують на зростаючу загрозу через дії росіян на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Це цирк»: співробітник ЗАЕС розповів про візит місії МАГАТЕ на станціюМісію МАГАТЕ всюди супроводжували озброєні окупанти та співробітники Росатому, поширюючи дезінформацію і пропаганду про ситуацію на ЗАЕС

При цьому у розвідці зазначили, що перед збільшенням потоку біженців з Енергодару зросла кількість працівників АЕС, які хотіли звільнитися.

«З кожним днем кількість їх заяв зростає, бо саме співробітники ЗАЕС більше за всіх знають про реальну ситуацію на станції і, відповідно, діляться нею з іншими містянами. Певною зоною інформаційної пітьми залишається кризовий центр ЗАЕС, до якого, за нашими даними, окупанти досі не допустили представників МАГАТЕ. За тими ж даними, їм є що і кого там приховувати», – повідомили у ГУР.

У розвідці вважають, що ця тенденція збережеться.

Нагадаємо, Україна вимагає від російських окупантів відкрити гуманітарний коридор з Енергодара, щоб евакуювати з району Запорізької атомної електростанції жінок і дітей. Однак окупанти відмовляються його надавати.

Також ми повідомляли, що через обстріл російськими окупантами Запорізької атомної електростанції 5 вересня, після якого довелося зупинити останній працюючий енергоблок, станція знову опинилася за крок від ядерної аварії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: