До бюджету України надійшов грант у розмірі $1,5 млрд – Мінфін

Читать на русском
Сполучені Штати надіслали Україні через Цільовий фонд Світового банку грант у розмірі півтора мільярда доларів безповоротної допомоги.
Ілюстративне фото

У суботу, 17 вересня, США поповнили державний бюджет України грантом у розмірі півтора мільярда доларів. Це останній транш грантових коштів із 4,5 млрд доларів, які надали Сполучені Штати через Цільовий фонд Світового банку.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що гроші надані у рамках проекту Підтримка державних видатків щодо забезпечення сталого державного управління в Україні.

Державний бюджет-2023: наскільки реалістичний «бюджет воюючої країни»У проєкті бюджету на 2023 рік - чимало рекордних показників. Наскільки реалістичні цифри, наведені урядом - розбиралося Слово і Діло

Кошти спрямують на відшкодування видатків, понесених бюджетом для забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, зазначили у відомстві.

«Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором», - наголосив очільник відомства Сергій Марченко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підтримав проект держбюджету України на 2023 рік. Стало відомо, скільки хочуть витратити на оборону, соціальні програми та яким буде курс долара.

Раніше ми повідомляли, що МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування.

Окрім цього стало відомо, скільки Україна планує отримати від США, ЄС та МВФ наступного року.

Також нагадаємо, що Україна отримає близько 530 млн доларів пільгового кредиту від МБРР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: