Зеленський прокоментував ситуацію з постачанням танків Україні: «Психологічний паркан Німеччини»

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що багато країн стоять осторонь розв’язаної росією війни й опору України російській агресії.
Офіс президента

Тривалість війни росії проти України залежить від термінів постачання нашій країні зброї, а у Німеччини існує своєрідний «психологічний паркан» у питанні постачання танків та броньованої техніки.

Про це Володимир Зеленський повідомив у інтерв'ю агенству Reuters, яке опублікував Офіс президента.

«Рано говорити про закінчення війни. Я вважаю, рано... На сьогодні я стовідсотково хочу акцентувати той факт, що ця війна залежить від термінів, які пов'язані тільки з постачанням зброї. І тільки з цим. Пришвидшити допомогу Україні означає пришвидшити нашу перемогу», - сказав Зеленський.

Шольц відхилив запит України щодо постачання танків – WeltКанцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єра України Дениса Шмигаля щодо постачання важкого озброєння, зокрема танків Leopard 2.

При цьому, український лідер зауважив, що у Німеччини питання постачання нашій країні броньованої техніки та танків наштовхується на «психологічний паркан», бо «вони не можуть зрозуміти, як німецька техніка може бути в Україні».

«Мені здається, що це якась їх внутрішня проблема... їх сучасна німецька техніка тут якраз бореться за правду, вона якраз бореться проти російського фашизму. І саме це воно символізує - боротьбу сучасної Німеччини проти російського фашизму», - сказав він.

Водночас, Зеленський додав, що для України дуже важлива допомога Німеччини.

Також він зазначив, що хотілося б отримувати більшу допомогу від Туреччини, Південної Кореї, від арабського світу та Азії. Зеленський підкреслив, що багато країн стоять осторонь розв’язаної росією війни й опору України російській агресії.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 вересня, Іспанія відправила в Україну п'ятий транспортний літак із боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.

Окрім цього, Німеччина схвалила продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155.

Раніше у Німеччині назвали нову причину відмови постачати танки Leopard для ЗСУ.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина зрештою дозволить постачання своїх танків Україні, але чинному німецькому уряду потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: