Кулеба прокоментував ситуацію з німецькими танками для України

Читать на русском
За словами Кулеби, поки в Берліні хтось думає, радиться, консультується про те, давати танки чи не давати, в Україні хтось гине.
Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина зрештою дозволить постачання своїх танків Україні, але чинному німецькому уряду потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», з посиланням на заяву Кулеби на пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок.

Як наголосив очільник МЗС, Україна вдячна Німеччині за системи Gepard та ракетні системи залпового вогню MARS.

«Ми бачимо, що, загалом, німецький уряд ухвалювати приймати ці рішення, але це займає дуже багато часу. Я переконаний, що і німецькі танки в результаті поставлятимуться в Україну, просто німецькому уряду – і тут я не думаю, що проблема в позиції МЗС – потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення», – зазначив Кулеба.

Військова допомога Україні: стало відомо, що Німеччина передала за останній тижденьРаніше повідомлялося, що Німеччина може передати Україні від трьох до п’яти радіолокаційних станцій COBRA, але Берлін оголошував про підготовку лише однієї такої системи.

Міністр зазначив, що за звичайних обставин українська сторона була б не проти і могла б чекати, але щодня, поки в Берліні хтось думає, радиться, консультується про те, давати танки чи не давати, в Україні хтось гине.

«Поки в Берліні хтось думає, радиться, консультується про те, давати танки чи не давати, коли давати Iris, в Україні хтось гине через те, що танк не приїхав, через те, що танк не зміг вийти на позицію та підтримати наших військових», – додав він.

При цьому, Бербок додала, що системи Iris постачатимуть до України найближчими тижнями.

«Зенітні самохідні установки Gepard вже поставлялися, і ще 10 поставлятимуться. Це центральне питання – як ми продовжуватимемо це робити, ми хочемо поговорити про це з партнерами. Наше МЗС дуже активно починає говорити про те, щоб постачати саме радянські танки», – додала вона.

Нагадаємо, що 10 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Києва. Це вже другий візит Бербок до України від початку повномасштабної війни.

Також Бербок пообіцяла допомогу Україні з розмінуванням.

Окрім уього, напередодні Шольц заявив, що Німеччина обійдеться без поставок російського газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: