До Києва з неанонсованим візитом прибула глава МЗС Німеччини Бербок

Читать на русском
Сьогодні, 10 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Києва.
Getty Images

Сьогодні, 10 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Києва.

Про це повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Це вже другий візит Бербок до України від початку повномасштабної війни. Таким чином вона хоче показати, що Німеччина і надалі буде підтримувати Україну та протистоятиме ідеї «втоми від війни».

«Міністр закордонних справ Анналена Бербок прибула до Києва з другим візитом в Україну з початку війни. Поїздкою вона хотіла показати, що ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки це необхідно – постачанням зброї, гуманітарною та фінансовою підтримкою, - сказала вона в суботу вранці, коли приїхала», – йдеться в повідомленні.

Бербок планує зустрітися з главою МЗС України Дмитром Кулебою. Повний графік голови МЗС Німеччини не оголошують з міркувань безпеки.

Раніше Бербок пообіцяла дотримати даної Україні обіцянки щодо надання підтримки. При цьому, вона запевнила, що Німеччина не зніматиме санкції з росії, навіть якщо суспільство буде виходити на протести через високі ціни на електроенергію.

Додамо, Німеччина у рамках військової допомоги за останній тиждень передала Україні радіолокаційну станцію COBRA і п’ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: