Військова допомога Україні: стало відомо, що Німеччина передала за останній тиждень

Читать на русском
Раніше повідомлялося, що Німеччина може передати Україні від трьох до п’яти радіолокаційних станцій COBRA, але Берлін оголошував про підготовку лише однієї такої системи.
САУ gepardфото: lviv1256.com

Німеччина у рамках військової допомоги за останній тиждень передала Україні радіолокаційну станцію COBRA і п’ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

Про це йдеться у даних уряду Німеччини, опублікованих у вівторок, 6 вересня.

Зазначається, що радарна технологія від COBRA є системою артилерійської розвідки і дозволяє виявляти ворожі гаубиці та міномети калібру 80 міліметрів. Згідно з оцінками, радар зможе виявити 40 вогневих позицій за дві хвилини. Експерти оцінюють вартість системи COBRA в 50 мільйонів євро.

Росіяни «знищують» західну техніку, яку ЗСУ навіть не постачали – МіноборониРосіяни вже зовсім забрехалися та рапортують про західну техніку, яку нібито знищили - при тому, що у ЗСУ немає на озброєнні таких зразків

Раніше повідомлялося, що Німеччина може передати Україні від трьох до п’яти радіолокаційних станцій COBRA, але Берлін оголошував про підготовку лише однієї такої системи.

Зенітна самохідна артилерійська установка Gepard може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину снарядами калібру 35 мм. У реальних умовах вона стріляє короткими чергами, пристосованими до цілі.

При цьому, нещодавно виробник систем провів навчання українських солдатів у Німеччині з використання установок.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єра України Дениса Шмигаля щодо постачання важкого озброєння, зокрема танків Leopard 2.

В Міністерстві оборони розраховували, що Україні вдасться домовитися з європейськими партнерами щодо постачання танків Leopard, а також Abrams.

Раніше стало відомо, що уряд Німеччини надасть Україні 200 мільйонів євро на програми допомоги внутрішнім переселенцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: