Шольц відхилив запит України щодо постачання танків – Welt

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єра України Дениса Шмигаля щодо постачання важкого озброєння, зокрема танків Leopard 2.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання прем'єра України Дениса Шмигаля щодо постачання важкого озброєння, зокрема танків Leopard 2.

Про це повідомляє видання Welt.

«Як стало відомо виданню Welt із українських урядових кіл, шанси на прорив невеликі. Канцлер не взяв на себе жодних зобов'язань щодо запиту постачання Leopard 2. Розмова із Шольцем щодо цього приводу була «загальною і невизначеною», і (канцлера – ред.) не було взагалі жодного бажання змінювати позицію щодо танків», - інформує видання.

Шольц назвав умови для нормалізації відносин із росієюШольц вважає, що нормалізація відносин із росією неможлива в найближчому майбутньому. Він також пояснив, навіщо потрібно спілкуватися з путіним безпосередньо.

Як підтвердили німецьким журналістам в українських урядових колах, Шольцу запропонували, щоб Leopard 2 постачалися безпосередньо німецькою промисловістю.

Видання вказує, що підставою для цього була пропозиція від групи виготовлення зброї Krauss-Maffei Wegmann (KMW) від 8 квітня щодо прямого постачання в Україну, коли компанія вже домовилася щодо постачання в Україну 100 танків Leopard 2A7, включаючи запчастини та навчальні блоки для солдатів. Загальну суму 1,55 млрд. євро, а тому перші танки могли бути доставлені через 36 місяців після укладання договору.

Втім, як пише видання, Шольц не пообіцяв такі поставки, а скоріше залишився «загальним та неконкретним» у розмові зі Шмигалем.

«Канцлер не виявив жодного бажання змінити свою негативну позицію щодо постачання танків», - повідомило видання посилаючись на власне джерело.

Зазначимо, 5 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорили шляхи постачання Україні німецьких основних бойових танків Leopard 2.

Раніше ми писали про те, що в Міністерстві оборони розраховували, що Україні вдасться домовитися з європейськими партнерами щодо постачання танків Leopard, а також Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: