Шольц заявив, що Німеччина обійдеться без поставок російського газу

Читать на русском
Згідно з його словами, на північному узбережжі Німеччини вже побудовані термінали для прийому суден зі скрапленим газом.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що його країна та й уся Європа, готові до того, що росія може повністю припинити постачання природного газу європейським країнам.

Про це повідомляє агенство Bloomberg, з посиланням на заяву Шольца.

«Німеччина і Європа готові пережити наслідки, якщо росія вирішить повністю припинити постачання газу», – зазначив канцлер Німеччини.

Путін робить ставку на енергетичний шантаж, адже рф не досягає військових цілей – БлінкенВолодимир путін хоче, щоб дефіцит газу змусив інші країни перестати підтримувати Україну, оскільки росія не досягає військових цілей на полі бою.

Згідно з його словами, на північному узбережжі Німеччини вже побудовані термінали для прийому суден зі скрапленим газом. Також у країні прийнята спеціальна програма, яка націлена на економію газу.

«Ми заощадили газ. Ми знову використовуємо виробничі можливості вугільних електростанцій. На початку наступного року у нас буде можливість використовувати залишилися південнонімецькі атомні електростанції, якщо це буде необхідно», – додав Шольц.

Напередодні Шольц заявив, що росія є ненадійним партнером у постачанні енергоресурсів.

Нагадаємо, у кремлі пообіцяли проблеми з постачанням газу до Європи до зняття санкцій.

Раніше Bloomberg повідомляли, що зимовий дефіцит газу в Європі зберігатиметься щонайменше до 2025 року.

Також стало відомо, що в Євросоюзі вирішили обмежити ціну на весь імпортний природний газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: