«Транспортний безвіз»: Зеленський указом затвердив угоду з Євросоюзом

Читать на русском
Наприкінці червня Україна і Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом
Офіс президента

У п'ятницю, 16 вересня, президент Володимир Зеленський затвердив Угоду між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом, так званий «транспортний безвіз».

Про це йдеться в указі №654/2022, оприлюдненому на сайті Офісу президента.

«Затвердити Угоду між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом, учинену 29 червня 2022 року в місті Ліоні», - зазначається в документі.

Варто зазначити, що саме це означає на практиці для України:

  • ЄС визнаватиме українські права водія.

  • Українським перевізникам більше не потрібні дозволи на в'їзд до ЄС. Проблема, яка існувала роками і гальмувала наші експортні можливості, тепер вирішено.

  • Угода про вантажні автомобільні перевезення плюс рішення ЄС щодо скасування мит і тарифів на українські товари дають нашому бізнесу економію в десятки мільйонів доларів, а головне — відкривають для української продукції неймовірні можливості на європейських ринках.

Нагадаємо, 29 червня вдень Україна і Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, так званий «транспортний безвіз».

А ще на початку березня 2022 року енергетична система України стала частиною об'єднаної енергосистеми Європи, повністю розірвавши зв'язок з енергосистемами росії та Білорусі.

Раніше Зеленський розповів про те, що означає для України «транспортний безвіз» з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: