У Мінінфраструктури повідомили дату підписання «транспортного безвізу» з ЄС

Читать на русском
Визначено дату підписання Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС, яку ще називають транспортним безвізом.
Ілюстративне фотоDengi.ua

Визначено дату підписання «транспортного безвізу» - спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з Євросоюзом.

Про це заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«Підписання призначене на 29 червня. Це може бути плюс-мінус декілька днів, але, попередньо, це 29 червня. Вона вступить в силу одразу після підписання. З 29 червня або починаючи з початку липня ніяких дозволів на те, щоб перетинати кордон в сторону країн Європейського Союзу або між країн ЄС, у наших автотранспортників не буде», - зазначив Найєм.

Саміт ЄС погодив статус кандидатів для України та МолдовиЄвропейська рада щойно схвалила рішення щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата у члени ЄС. Історичний момент.

Представник Мінінфраструктури додав, що дозволи залишаться лише в тих країнах, які не входять до Європейського Союзу та продовжують дотримуватись режиму дозвільного характеру. Згідно з його словами, уряд домовляється про те, щоб дозвільну систему скасували і в цих країнах.

Варто зазначити, що український уряд погодив остаточну редакцію Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з делегацією Єврокомісії ще 16 червня.

Нагадаємо, що у Мінінфтраструктури назвали кількість зруйнованих аеропортів та вокзалів за 100 днів вторгнення рф.

Раніше Найєм повідомив, що чотири країни найближчим часом розпочнуть процес повної ізоляції від росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: