Євросоюз схвалив вугільне ембарго і транспортну блокаду щодо росії

Читать на русском
Сумарна вартість заборонених до постачання в росію товарів, включаючи сюди заборону експорту і ембарго, складе близько 15,5 млрд євро
Ілюстративне фотоAP Photo

Європейський союз на другий день нарад затвердив новий санкційний пакет проти росії. Заходами впливу на агресора стануть вугільне ембарго і транспортна блокада росії.

Санкційний пакет містить персональні обмеження проти великої кількості російських пропагандистів, військових чиновників, членів апарату безпеки росії, ключових менеджерів і важливих осіб з російського промислового і технологічного сектора. Також під санкційний каток потрапили російські олігархи.

Які ще санкції ввели країни Європейського Союзу проти росії:

  • повна заборона на імпорт російського вугілля в Європу;
  • рахунки російських банків в Європі будуть заморожені;
  • поставки зброї в росію суворо заборонені;
  • забороняється будь-який експорт в росію високотехнологічних товарів;
  • транспортна блокада: заборонений захід в порти країн ЄС суден під російським прапором, також заборонена діяльність транспортних компаній з росії та білорусі.

Сумарна вартість заборонених до постачання в росію товарів, включаючи сюди заборону експорту та ембарго, складе близько 15,5 млрд євро.

Нагадаємо, 7 квітня Європейський парламент більшістю голосів прийняв резолюцію, в якій депутати закликали ввести проти росії нові санкції, включаючи негайне повне ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива і газу.

Європейський союз раніше заявляв, що жорстко візьметься за спостереження за виконанням санкцій, введених проти росії через її напад на Україну. Спроби обходу санкцій проти рф будуть виявлятися і припинятися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: