Україна стала членом «енергетичного Євросоюзу»

Читать на русском
У Міністерстві енергетики повідомили про завершення всіх деталей для того, аби українська енергетична система стала частиною Євросоюзу.

Енергетична система України відсьогодні стала частиною об'єднаної енергосистеми Європи.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Україна стала членом «енергетичного Євросоюзу». Завершилось об'єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в Євросоюзі, а європейська – в Україні», – наголосив Зеленський.

Це також підтвердив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, сьогодні на енергетичній мапі Україна стала частиною ЄС.

«Наша енергосистема відтепер є частиною об'єднаної енергосистеми Європи. Національна енергосистема більше не пов'язана з системами Росії та Білорусі. Ми позбулися ще однієї частини радянського спадку, за допомогою якої нас намагалися затягнути «back to USSR». 21 день енергосистема України працювала в ізольованому режимі - замість запланованих трьох. Ми від'єдналися від Росії та Білорусі вранці 24 лютого, за декілька годин до війни», – зазначив міністр.

Як стверджує Галущенко, завдяки приєднанню до енергосистеми Європи наше електропостачання працює без перебоїв, попри військові дії збоку Росії.

«Сьогодні ми приєдналися до ENTSO-E, на рік раніше графіку. Україна і Європа становлять тепер єдиний енергетичний простір. Єдиний енергетичний «фронт», де ми підсилюємо одне одного», – резюмував міністр.

Нагадаємо, окупаційні війська РФ захопили Чорнобильську атомну електростанцію. Те саме окупанти зробили і з Запорізькою АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: