Зеленський розповів про те, що означає для України «транспортний безвіз» з ЄС

Читать на русском
З моменту отримання статусу кандидата в ЄС минув тільки тиждень, і зараз мета України саме така - не втрачати жодного тижня у відносинах з ЄС
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Підписаний Україною «транспортний безвіз» з Європейським Союзом став великим кроком вперед на шляху до євроінтеграції країни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 29 червня.

«Сьогодні зроблено черговий крок на шляху до членства. Дуже практичний крок. Підписано «транспортний безвіз». Це угода, яка прибирає бар'єри для українських перевізників. Більше не треба чекати дозволів на вантажні перевезення. І це дозволить значно наростити експорт українських товарів автотранспортом» - розповів він.

Зеленський підкреслив, що з моменту отримання статусу кандидата в ЄС минув тільки тиждень, і зараз мета України саме така - не втрачати жодного тижня у відносинах з ЄС.

«Ми постійно будемо, попри цю війну, попри всі складнощі, робити те, що наближає нас до повноправного членства в Євросоюзі... У держави буде відповідний документ - чітка карта дій, яку зможе перевірити будь-який громадянин і будь-яка громадянка України: що потрібно зробити державним інститутам, щоб ми виконали свою частину роботи на шляху до Євросоюзу. Вже 1 липня цей документ буде представлений» - додав він.

Нагадаємо, 29 червня вдень Україна і Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, так званий «транспортний безвіз».

А ще на початку березня 2022 року енергетична система України стала частиною об'єднаної енергосистеми Європи, повністю розірвавши зв'язок з енергосистемами росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: