У рф вдвічі посилили приховану мобілізацію через провал на Харківщині – ISW

Читать на русском
Ймовірно, кремль відмовився від своїх зусиль по огородженню окремих регіонів країни від вербувальних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

Після вдалого контрнаступу ЗСУ і поразки російських військ у Харківській області влада країни-агресора посилює приховану мобілізацію і вербовку для війни в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські сили продовжують контрнаступальні операції на сході країни, посилюючи тиск на російські позиції і лінії тилового забезпечення в східній частині Харківської, Північної Луганської та Східної Донецької областях.

Жест повного відчаю: як зміниться ситуація на фронті в разі загальної мобілізації в рфШоковане Харківським погромом російське суспільство вимагає жорстких заходів. Але чи готове воно відчути ці жорсткі заходи на своїй шкурі – в матеріалі Слово і Діло

Поразка у Харківській області спонукала кремль оголосити всеросійську вербувальну кампанію.

Як відзначають аналітики, ймовірно, кремль відмовився від своїх зусиль по огородженню окремих регіонів країни від вербувальних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

Згідно з даними ISW, кремль майже напевно виснажив більшу частину сил, спочатку дислокованих на російських базах в колишніх радянських республіках, що, ймовірно, послабило вплив росії в цих державах.

Водночас, глава Чечні Рамзан Кадиров закликав усі суб'єкти федерації розпочати «самомобілізацію» і не чекати, коли кремль оголосить воєнний стан.

Кадиров заявив, що кожен суб'єкт рф повинен довести свою готовність допомогти росії, залучивши не менше 1000 військовослужбовців. Деякі губернатори підтримали такий заклик. А призначений росією глава окупованого Криму Сергій Аксьонов оголосив про формування на півострові двох добровольчих батальйонів на підтримку закликів Кадирова.

Інші ключові висновки ISW:

  • Російські та українські джерела повідомили про наземні атаки українських військ на північний захід від Харкова, поблизу українського плацдарму на річці Інгулець і на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області.

  • Призначені росією окупаційні чиновники і блогери стверджували, що українські сили провели висадку на Кінсбернській косі в районі Криму.

  • Російські війська провели обмежені наземні атаки і зміцнюють позиції на східній осі.

  • Так звана Донецька Народна Республіка, ймовірно, намагається зупинити своїх адміністраторів від втечі перед українським контрнаступом, демонструючи бюрократичну крихкість «ДНР».

Нагадаємо, що у кремлі тестують готовність росіян до загальної мобілізації.

Раніше у Генштабі ЗСУ заявили, що росіяни через великі втрати армії планують провести так звану мобілізацію чоловічого населення на тимчасово окупованих територіях, чоловікам заборонено залишати населені пункти.

Окрім цього, у кремлі прокоментували відступ своєї армії у Харківській області.

Також ЗМІ повідомляють, як путін може відреагувати на поразку його армії у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: