Риторика змінилася: у МЗС стурбовані новими висловлюваннями Ірану про війну в Україні

Читать на русском
У МЗС України стурбовані останніми висловлюваннями керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується вторгнення росії. Раніше Іран посідав нейтральну позицію.

Міністерство закордонних справ стурбоване останніми висловлюваннями керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується агресія росії проти України.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка

«З початку повномасштабної війни рф Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. У цьому контексті українська сторона стурбована зміною риторики з боку іранського керівництва. Потурання агресивним діям Росії не лише заохочує її продовжувати нічим не спровоковану війну проти народу України, але й закладає підґрунтя для дестабілізації миру та безпеки в інших регіонах світу», – заявив Ніколенко.

У МЗС закликали Іран утримуватися від заяв чи кроків, які підживлюють російську агресію проти України.

Нагадаємо, кілька днів тому до Ірану приїжджав президент росії володимир путін. На зустрічі з путіним аятола Алі Хаменеї фактично підтримав агресію проти України. «Війна за фактом жорстка річ та Ісламська республіка Іран не рада загибелі безневинних людей. Однак у вашому випадку, якби ви не придумали ініціативу, інша сторона зі своєю ініціативою почала б війну», – сказав він путіну.

Крім того, Хаменеї сказав, що якби росія не зупинила дії НАТО в Україні, то через деякий час Альянс «почав би війну під приводом Криму».

Раніше у Білому домі заявили, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: