ЗСУ на півдні знищили бомбардувальник, понад 30 одиниць техніки ворога та десятки окупантів

Читать на русском
Під щільним вогневим контролем ЗСУ перебували Каховський міст і переправа в Дар'ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

Минулої доби, 14 вересня, на півдні України ЗСУ знищили ворожий бомбардувальник Су-24М, 31 одиницю російської техніки і 33 військових рф.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Ворог силами до двох взводів за підтримки двох БМД-2 і танка Т-72 веденням штурмових дій в напрямку з Архангельського на Іванівку намагався покращити своє положення. Успіху не мав, втративши одну БМД-2 і значний відсоток живої сили, відступив», - йдеться у повідомленні.

Згідно з уточненими даними командування, для ракетного удару по Криворіжжю ворог застосував аеробалістичні ракети типу «Кинджал» та «Іскандер».

У РНБО назвали співвідношення втрат України та рф при контрнаступі ЗСУЯк зазначає секретар РНБО Олексій Данілов, у російських військових втрати значно більші, аніж в українських.

У командуванні повідомляють, що українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по противнику, в районі Чкалового знищено надзвуковий ворожий бомбардувальник Су-24М.

Зазначається, що ракетно-артилерійські підрозділи виконали 285 вогневих завдань. В тому числі, по трьох районах зосередження живої сили, озброєння та техніки в Голій Пристані, Дудчанах і Криничанці, по складах боєприпасів у тих же Дудчанах і в Садовому, по пункту управління безпілотниками в Комишанах.

Під щільним вогневим контролем ЗСУ перебували Каховський міст і переправа в Дар'ївці. Окупанти не мали жодної можливості ними користуватися.

Як повідомляється, підтверджені втрати ворога складають: 33 військових та 31 одиницю техніки. Ворог втратив 11 танків, 5 гаубиць «Мста-Б», самохідну артустановку «Гвоздика», 13 одиниць авто-бронетехніки, 2 склади з боєприпасами в Миколаївському і Херсонському районах.

Нагадаємо, що ЗСУ визволили село Киселівка на Херсонщині.

Раніше у Генштабі повідомили, що російські війська намагаються просунутися на Донеччині, але ЗСУ дають їм гідну відсіч - протягом дня було відбито ворожі атаки в районах восьми населених пунктів.

Зазначимо, за підрахунками ЗМІ, у ході наступу на Харківщині українські військові знищили російську техніку на 670 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: