ЗСУ знищили понад 50 окупантів на півдні та «зачинили» Антонівський міст

Читать на русском
ЗСУ на півдні знищили 59 окупантів та ворожу техніку. Також було закріплено непридатність до використання Антонівського мосту.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

Українські захисники на Південному напрямку продовжують знищувати ворога. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 300 вогневих завдань.

Про це повідомляє Оперативне командування «Північ».

Відомо, що окупанти намагалися підтягнути боєприпаси та резерви живої сили, шукаючи альтернативні шляхи доставки озброєння та техніки. У напрямках з Тернових Под на Любомирівку та із Чкалового на Безіменне ворог веденням бойових дій намагався покращити тактичне положення, однак не мав успіху.

Українські військові взяли у полон високопоставлених офіцерів рф – WeltБійці ЗСУ під час контрнаступу на сході взяли у полон тисячі російських окупантів. Серед них були високопоставлені офіцери рф.

Протягом дня 12 вересня російська авіація завдала 15 ударів по позиціям ЗСУ, які утримують зайняті рубежі. Українські військові двічі вдарили з авіації по росіянам у районі Новопетрівки на Херсонщині.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ направили ураження на три райони зосередження озброєння та техніки, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби. Загарбники втратили 59 військових, танк, 5 гаубиць152-го калібру, зокрема самохідних «Мста-Б» і «Мста-С», командно-штабну машину і машину управління, а також 12 одиниць іншої автобронетехніки.

«Для розвіювання окупаційних міфів про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання», – зазначили у повідомленні.

Також відомо, що у Чорному морі маневрують 12 бойових кораблів ворога. Серед них – 4 носії понад 30 крилатих ракет «Калібр».

Нагадаємо, що військовослужбовцям Збройних сил України з початку активних наступальних дій вдалося звільнити 13 населених пунктів на півдні України.

Також українські захисники відбили ворожі атаки в районі шести населених пунктів. Окупанти активно ведуть повітряну розвідку на півдні – зафіксовано 56 вильотів безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: