ЗСУ звільнили 13 населених пунктів на півдні України

Читать на русском
Українські військовослужбовці Сил оборони півдня в зоні відповідальності вдалося звільнили понад 10 населених пунктів.

Військовослужбовцям Збройних сил України з початку активних наступальних дій вдалося звільнити 13 населених пунктів на півдні України.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Сили оборони півдня в зоні відповідальності діють досить успішно і переконливо. Станом на сьогодні, з початку активних дій нам вдалось посунути лінію фронту від 4 до 12 км. Загальна площа вивільнених територій - понад 500 кв. км. Звільнено 13 населених пунктів, серед яких Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка», – зазначають у військах.

Протягом 2 тижнів на південному напрямку виведено з ладу понад 1800 військовослужбовці збройних сил росії, уражено понад 150 пунктів управління, командних та опорних пунктів, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 реактивних систем залпового вогню, два літаки, два гелікоптери, 13 БпЛА та 70 складів боєприпасів. По мостах та переправах нанесено до 140 вогневих уражень.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що ЗСУ деокупували Чкаловське Харківської області. Крім того, українські військові пішли до Козачої Лопані та села Борщова.

У СБУ підтвердили, що 10 вересня українські воїни звільнили Куп'янськ Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: