В ООН заявили про 14 тисяч жертв бойових дій серед цивільних в Україні

Читать на русском
Цифри жертв не є остаточними та охоплюють тільки підтверджені випадки загибелі та поранень цивільних. Фактична цифра жертв може бути набагато більшою
Ілюстративне фотоAFP 2022

В ООН заявили, що можуть підтвердити наявність як мінімум 14 тисяч жертв війни росії проти України. Всі ці жертви - цивільні особи.

Про це заявила глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер, сказано у повідомленні на сайті ООН.

«Станом на сьогодні нами перевірено та підтверджено 14 059 жертв серед цивільного населення. В результаті бойових дій загинули 5767 цивільних осіб, 8292 отримали поранення» - сказала вона.

Напередодні річниці 11 вересня: чому США не хочуть визнавати рф державою-спонсором тероризмуЧому США відмовилися включати росію до списку держав-спонсорів тероризму. Можливі пояснення цього рішення – у статті Віктора Гаврилюка.

Богнер додала, що цифри жертв не є остаточними та охоплюють тільки підтверджені випадки поранень та загибелі цивільних. Фактична цифра жертв може бути набагато більшою.

Також вона підтвердила як мінімум 416 випадків викрадення російськими окупантами громадян України на окупованих територіях. 16 зі зниклих пізніше були виявлені мертвими, ще 166 осіб вдалося звільнити, доля інших невідома.

Нагадаємо, в Україні з'явиться повний мартиролог жертв російсько-української війни серед цивільного населення. Проєкт отримав назву «Закриті очі».

З початку повномасштабного вторгнення рф станом на 14 серпня українські правоохоронці зареєстрували 41 412 злочинів окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: