Зеленський провів переговори з Блінкеном: які теми обговорювали

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та подякував за надану країні допомогу.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та подякував за надану країні допомогу.

Про це глава держави написав у Telegram.

За словами Зеленського, візит Блінкена «вкотре демонструє лідерські позиції США» у підтримці України та боротьбі за свободу.

Він наголосив, що Україна цінує фінансову, економічну, а також оборонну допомогу з боку США.

«Це дуже важливі сигнали, що Сполучені Штати з нами. Для нас це гарантія того, що ми можемо повернути наші землі. Дякую за все, що ви робите для України, і що сьогодні ви поряд», - наголосив президент.

Кулеба скоординував із Блінкеном подальше постачання зброїГлова МЗС України Дмитро Кулеба скоординував із держсекретарем США Ентоні Блінкеном подальші поставки озброєння від США та інших партнерів.

У свою чергу державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що триває важкий та ефективний контрнаступ України.

«Все це – переважно завдяки хоробрості та стійкості українців, ми це бачимо на полі бою щодня. Ми дуже раді, що можемо підтримувати ваші зусилля. Але причина успіху в тому, що це ваша батьківщина, не батьківщина росії», – заявив політик.

За його словами, українські військові ефективно використовують військову допомогу США.

«Йдеться про комплексні системи, які потрібні вам у більш довгостроковій перспективі, щоб стримати та захистити країну від будь-якої майбутньої агресії росії. Йдеться про підтримку, яка буде довгостроковою. Це ми обговорювали із головою МЗС. Москва платить надзвичайно високу ціну за цю агресію», - зазначив Блінкен.

Нагадаємо, 8 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва з неоголошеним візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: