Переговори з росією поки неможливі – Зеленський

Читать на русском
Переговори України та росії щодо закінчення війни наразі є неможливими. Таку заяву зробив Володимир Зеленський.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз переговори з рф стосовно закінчення війни неможливі. Причиною є те, що ворог не може сформулювати свої позиції.

Про це глава держави сказав під час панельної дискусії на 17-й зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Ми хочемо закінчити війну, але змінився простір, можливості. Суспільство не хоче говорити з терористами. Хоча навіть із терористами можна спілкуватися, бо вони знають, чого хочуть», – наголосив Зеленський.

Україна повинна повністю відбити у росії бажання нападати на сусідні країни – ДаніловВійна завершиться тільки після звільнення всіх українських територій, тимчасово окупованих російськими військами

За його словами, немає впевненості у тому, що російська сторона дотримуватиметься своїх обіцянок. Він заявив, що росіянам ніхто не вірить та назвав їх «нерукостислими».

Президент підкреслив, що рф повинна покинути території України та перестала поводитися як терорист, після чого можна буде говорити про дипломатію.

«Щоб ми могли відкрити з ними дипломатичний коридор, вони мають показати політичну волю, що вони готові віддати назад чужу землю. Тоді ми можемо говорити принаймні про якісь коридори, які відкривають ті чи інші дипломатичні кроки», – додав глава держави.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у суботу, 10 вересня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де були ухвалені рішення про забезпечення безпеки у визволених населених пунктах України.

Також президент розповів про успіхи контрнаступу Збройних Сил України. За його словами, з початку вересня було у межах активних бойових дій було звільнено близько 2 тис. км території нашої країни, яка була захоплена російськими військовими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: