Переговори з росією рівноцінні смертному вироку для України – Подоляк

Читать на русском
Будь-яка пауза в бойових діях вигідна насамперед росії - щоб окупанти могли відновити сили та почати сильніший наступ на Україну
Михайло ПодолякAP Photo

Зараз президент України Володимир Зеленський не збирається йти на переговори з росією, оскільки прекрасно усвідомлює всі ризики, які пов'язані з цим. Позицію Зеленського повністю підтримує українське суспільство.

Про це розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню The Hill.

«Президент Зеленський однозначно проти, і українське суспільство непохитне. Ми повністю усвідомлюємо ризики» - сказав він, додавши, що втягування в переговори стало б для України смертним вироком.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

Подоляк підкреслив, що будь - яка пауза в бойових діях вигідна насамперед росії - щоб окупанти могли відновити сили та почати сильніший наступ на Україну. Тому не виключається, що путін зосередиться на війні на виснаження, щоб зменшити міжнародну підтримку України.

Російська агентура в Європі почне маніпулювати настроями громадян, здійснювати дії, спрямовані на поглиблення втоми від війни, а росія спровокує кризи, за прикладом міграційного або газового. Також не буде чимось дивним, якщо росія спробує влаштувати теракти на інфраструктурних об'єктах в Європі.

«Ми дуже добре розуміємо цей варіант і продовжуємо обговорювати його з нашими партнерами» - зазначив радник глави ОПУ.

Раніше радник ОПУ Олексій Арестович зазначив, що спроби росії будь-якими способами нав'язати Україні переговори - це просто бажання росіян виграти для себе час, зібратися з силами перед наступною спробою наступу. Поточні спроби атакувати закінчилися невдало.

Нагадаємо, на думку Давида Арахамії, Україна перемогла на першому етапі переговорів з рф. Другий поки на паузі, але кремль поступово промацує грунт для відновлення переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: