Окупанти залишили важливий оперативний пункт у Херсонській області – ISW

Читать на русском
Війська так званої ДНР залишили Киселівку. Це важливий з оперативного погляду пункт для російських військ біля Херсона.

Війська «ДНР» залишили Киселівку на Херсонщині та відійшли до Дніпра. Киселівка є важливим з оперативного погляду пунктом для російських військ біля Херсона.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що контрнаступ України на півдні продовжує значно впливати на бойовий дух і військовий потенціал росії на тому напрямку.

Арестович про контрнаступ: Фаза «цунамі» змінилася закріпленням результатів та боями за рубежіОперація ЗСУ на сході та півдні триває. Після швидкого просування війська перейшли до закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

На супутникових знімках російських позицій у Киселівці – це 15 км на північний захід від Херсона – видно, що всі машини, крім чотирьох, відійшли від колишніх передових позицій.

«Киселівка є важливим з оперативного погляду пунктом для російських військ навколо міста Херсона, оскільки це останній великий населений пункт як на шосе E58, так і на залізничній лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою. Очевидне виведення російських військ із цієї позиції може поставити під загрозу здатність росіян захищати північно-західні околиці Херсона та припускає, що російські війська в цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям», – йдеться у звіті.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков пояснив, чому контрнаступ на Херсонському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському.

Нагадаємо, ЗСУ з початку активних наступальних дій вдалося звільнити 13 населених пунктів на півдні України.

За словами генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка, окупантам на півдні наказали намагатися домовитися з українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: