Путін хоче занурити в темну холодну зиму всю Європу – розвідка

Читать на русском
Обстрілами енергетичної інфраструктури президент країни-агресора володимир путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну та всю Європу.

Обстрілами енергетичної інфраструктури президент країни-агресора володимир путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну та всю Європу.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону.

«Останні удари по енергетичній системі та критичній інфраструктурі України – це планомірні дії агресора, і цілком можливо уявити й інші сценарії. Україна зі свого боку до цього готується. Але це також виклик і всьому світу, наскільки активно слід допомагати Україні у питаннях забезпечення протиповітряної оборони, протиракетної оборони та наскільки активно потрібно тиснути на режим путіна та блокувати всі можливості такого терору. Це однозначне порушення правил та норм ведення війни, це порушення гуманітарного права. Путін хоче занурити у темну холодну зиму Україну та всю Європу», - сказав представник української розвідки.

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

Юсов також додав, що в росії залишається велика кількість ракет Х-22, якими вона може завдавати ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України далеко від лінії фронту.

Нагадаємо, увечері 11 вересня Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Сумська та Донецька області частково залишилися без світла. Це сталося після одного з наймасовіших обстрілів енергетичної інфраструктури з боку Росії. Докладніше про те, яка інфраструктура постраждала, розповів міністр енергетики Галущенко.

Вчора окупанти знову кілька разів обстріляли Харків, у місті були перебої з електрикою.

Також без електрики сьогодні вранці, 13 вересня, залишився не лише Харків, а й область. Причина - вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: