Світ – у захваті, ворог – у паніці: Зеленський про 200 днів війни

Читать на русском
Володимир Зеленський у новому відеозверненні підбив підсумки 200 днів повномашстабної війни. Він подякував українським захисника та захисницям.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підбив підсумки 200 днів повномасштабної війни. Він подякував українським військовим та запевнив, що вони вийдуть на всі ділянки українського кордону.

Про це він заявив у новому відеозверненні.

За його словами, українські захисники та захисниці героїчно стримали ворога, а тепер не стримують себе та виганяють російських загарбників на півночі, півдні на сході.

«200 днів українського спротиву. Майже 5 тисяч годин. Майже 300 тисяч хвилин. Майже 20 мільйонів секунд. І рівно стільки ж причин, щоб усім, завдяки кому це можливо, сказати сьогодні «дякую». Мільйони разів. Без жодних «майже». Сказати, що ми віримо в них, віримо в їхню перемогу. Без жодних «майже», – наголосив Зеленський.

Росіяни не в змозі спорудити ані другу, ані третю лінію оборони – АрестовичРосійські генерали, нічому не навчаючись на старих, дуже старих помилках, почали пакетами кидати в бій резерви, які, природно, моментально виявлялися розгромлені та розбігалися

Зокрема, президент подякував Сухопутним військам, танкістам, ракетним військам, артилеристам, Повітряним силам, Десантно-штурмовим військам, Військово-морським силам, силам ППО, розвідці, спецпризначенцям, бійцям тероборони та медичним військам.

«Світ у захваті, ворог – у паніці, Україна пишається вами, вірить у вас, молиться за вас, чекає на вас. Ми певні: ви вийдете на наш кордон, на всі його ділянки. Побачите наші рубежі та ворожі спини. Побачите, як сяють очі наших людей та п’яти окупанта. Вони назвуть це жестами доброї волі. Ми назвемо це перемогою», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, що Збройні Сили України просувалися не тільки на південь та схід, а й на північ. В Харківській області українські бійці знаходяться за 50 кілометрів від кордону з росією.

Також Володимир Зеленський повідомив про ще один визволений населений пункт на Харківщині під час контрнаступу ЗСУ. Завдяки 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого український прапор повернувся в смт Чкаловське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: