До кордону з росією залишилося 50 км: Залужний про наступ ЗСУ на Харківщині

Читать на русском
Збройні Сили України просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. В Харківській області українські бійці знаходяться за 50 кілометрів від кордону з росією.
Валерій Залужний

Збройні Сили України просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. В Харківській області українські бійці знаходяться за 50 кілометрів від кордону з росією.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Збройні Сили України продовжують звільнення окупованих росією територій та від початку вересня повернули вже понад 3000 кв км.

«На Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км», – йдеться в повідомленні.

В росії назвали «перегрупуванням» відступ своїх військ з Харківського напрямкуУ Міноборони росії заявили, що перекинули війська з Балаклії та Ізюму на Донеччину нібито для досягнення цілей спецоперації.

Залужний зазначає, що українські бійці звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка.

«Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали «Масква», «Омск» й «Пітєр», дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ», – додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив про ще один визволений населений пункт на Харківщині під час контрнаступу ЗСУ. Завдяки 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого український прапор повернувся в смт Чкаловське.

Спецпризначенці СБУ підтвердили, що 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога. Згодом стало відомо про вивід російських військ з Ізюма та інших населених пунктів Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: