Стало відомо, скільки грошей до бюджету приніс «податок на Google»

Читать на русском
Держбюджет отримав 76 млн доларів від так званого податку на Google. Податок заплатили 53 великі компанії, серед тих, хто задекларував найбільші суми – Google, Apple, Facebook, Instagram та Onlyfans.

До державного бюджету надійшло 76 млн доларів від «податку на Google» – ПДВ, який з 2022 року мають сплачувати великі транснаціональні корпорації з електронних сервісів, які надаються в Україні.

Про це повідомив нардеп від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Податок на Google»: за якою ставкою оподатковують електронні послуги країни світуРозмір податку на ґуґл в Україні та інших країнах світу – на інфографіці Слово і діло. В Україні ставка становить 20 відсотків.

Загалом податок заплатили 53 великі компанії. Серед тих, хто задекларував найбільші суми: play.google.com; apple.com; facebook.com та instagram.com.

«Завдяки імплементації сучасних європейських норм з оподаткування електронних сервісів армія отримала значне фінансування у війну. Із платників та споживачів послуг ніхто не збанкрутував, попри прогнози маргінальних «експертів» із соцмереж. Не постраждали й споживачі Onlyfans.com — найпершого сервісу, який сплатив в бюджет більш ніж 600 тис. доларів», – зазначив нардеп.

Нагадаємо, Верховна рада у червні минулого року ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо введення ПДВ на цифрові послуги для світових технологічних гігантів. Докладніше про закон – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: