Зеленський пояснив, яким буде державний бюджет України у 2023 році

Читать на русском
Зеленський зазначив, що соціальні зобов'язання держави також будуть в пріоритеті та будуть виконані в повному обсязі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Основним пріоритетом державного бюджету України на 2023 рік стане фінансування сектору безпеки та оборони. На цей сектор буде спрямовано рекордне фінансування - понад трильйон гривень.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 7 вересня.

Гетманцев про долар по 40 та інфляцію за 30%: «Це нова реальність, і ми не повинні бути шоковані»Гетьманців вважає рівень інфляції та курс долара в Україні прийнятними з урахуванням того, що триває повномасштабна війна. Крім того, він зазначив, що висока інфляція – це зараз загальносвітовий тренд.

Зеленський зазначив, що соціальні зобов'язання держави також будуть в пріоритеті та будуть виконані в повному обсязі.

«Зокрема, хочу, щоб мене почули українські пенсіонери - уряду поставлено завдання в наступному році, так само як і в цьому році, забезпечити індексацію пенсій» - запевнив він.

Залишаються також програми, які пов'язані з економікою - пільгове кредитування «5-7-9», підтримка бізнесу і так далі. Відновлення України фінансуватиметься за рахунок спеціального фонду, який планується наповнювати завдяки конфіскації російських активів.

Водночас всі некритичні витрати бюджету, які не пов'язані з обороною, економікою і соціальними гарантіями, будуть безжально урізані.

«Відповідно, уряд повинен представити програму скорочення витрат на Державні підприємства, на апарат, на інститути, які не відповідають потребам цього особливого часу. Очікую від чиновників пропозицій» - резюмував президент, пообіцявши також, що проєкт держбюджету потрапить до Верховної Ради вчасно.

Нагадаємо, дефіцит держбюджету України вже два місяці знаходиться на низькому рівні. У серпні він залишився на рівні 5 млрд грн завдяки грантовій допомозі.

Кабінет Міністрів очікує, що до кінця наступного року курс долара досягне позначки в 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: