Шмигаль розповів, скільки фіндопомоги Україна хоче отримати від ЄС у 2023 році

Читать на русском
Україна очікує отримати цього року ще 3 млрд євро від Євросоюзу, а наступного року розраховує на фінансову допомогу у 12 млрд євро.

Україна очікує отримати цього року ще 3 млрд євро макрофінансової допомоги Євросоюзу, а наступного року розраховує на фінансову допомогу у 12 млрд євро.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 7 вересня.

Україна планує отримати від МВФ 15-20 мільярдів доларів на потреби країни – ШевченкоЗ деталей нової програми відомо те, що вона буде спрямована на заходи стабілізації економіки. Теоретично, це дозволить Україні повернутися до довоєнних економічних умов

«Ми розблокували отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 8 млрд. євро. Сьогодні Єврокомісія оголосила про надання 5 млрд євро. Ще 3 млрд. очікуємо до кінця цього року. Вдячний президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за швидке та своєчасне рішення», - сказав прем'єр.

Він висловив сподівання на швидке затвердження Європейським парламентом та Радою ЄС.

Шмигаль також повідомив, що Україна розпочала переговори щодо нової програми макрофінансової допомоги на 2023 рік. Необхідна фіндопомога від ЄС оцінюється в 12 млрд євро.

Нагадаємо, Україна отримала у серпні рекордну фінансову допомогу – 4,6 млрд доларів. А всього з початку вторгнення росії - 17,5 млрд.

Окрім того, Україна подала офіційну заявку на нову програму МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: