Україна подала офіційну заявку на нову програму МВФ – Шмигаль

Читать на русском
Україна подала до Міжнародного валютного фонду офіційну пропозицію щодо нової спеціальної програми.

Україна подала до Міжнародного валютного фонду офіційну пропозицію щодо нової спеціальної програми. Транш може прийти до кінця цього року.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-розмови з міністром фінансів ФРН Крістіаном Лінднером, повідомляє пресслужба Кабміну.

У МВФ попередили про погіршення світової економіки - подробиціВійна росії проти України, яка все більше розгорається, посилила тиск на ціни для сировинних товарів та енергоносії. При цьому, глобальні фінансові умови посилилися більше, ніж очікувалося.

«У п'ятницю листа було надіслано голові Фонду. Розраховуємо отримати відповідну допомогу від МВФ вже у листопаді-грудні цього року», - сказав він.

Німеччина, за словами міністра фінансів ФРН Крістіана Лінднера, підтримує розпочаті Урядом України процедури з відтермінування виплати боргів й зусилля в напрямку започаткування спеціальної програми з МВФ.

Лінднер запевнив, що Німеччина також сприятиме якнайшвидшому отриманню Україною наступних 8 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС і візьме на себе лідерство у цьому процесі.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що Україна вже веде переговори з МВФ щодо відтермінування виплат за держборгом.

У НБУ заявляли, що Україна планує одержати від МВФ 15-20 мільярдів доларів на потреби країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: