Україна забезпечила живлення ЗАЕС, необхідне для роботи реакторів у «холодному стані»

Читать на русском
Ремонтні бригади НЕК Укренерго забезпечили живлення Запорізької атомної електростанції, необхідне для безпечної роботи реакторів станції в режимі холодного стану.
Володимир Кудрицький

Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» забезпечили живлення Запорізької атомної електростанції, необхідне для безпечної роботи реакторів станції в режимі холодного стану.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що спеціалісти компанії вчора, 10 вересня, відновили високовольтну лінію електропередачі, яка забезпечує власні потреби Запорізької АЕС.

«Завдяки стабільному енергоживленню з української енергомережі забезпечена безпечна зупинка енергоблока АЕС та подальша стабільна робота всіх технологічних систем станції, необхідних для її надійної експлуатації», – йдеться у повідомленні.

Путін заявив, що хоче «підсилити безпеку» на Запорізькій АЕСПутін заявив, що довіряє звіту МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС. Він також збрехав, що на станції немає російської військової техніки.

Варто зауважити, що російські військові систематично та свідомо пошкоджують магістральну мережу в зоні ЗАЕС. За останні три тижні ремонтники Укренерго двічі відновлювали всі магістральні лінії.

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, вночі, о 03:41 шостий енергоблок ЗАЕС відключили від енергомережі. Йде підготовка до його розхолодження та переведення у холодний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: