У Мінреінтеграції закликали населення самостійно евакуюватися з району ЗАЕС

Читать на русском
Російські окупанти цинічно не надають коридор для евакуації мирного населення, тому жителям міста та прилеглої місцевості доведеться подбати про себе самостійно
Ілюстративне фотоReuters

Жителям тимчасово окупованого Енергодара та інших територій, прилеглих до Запорізької атомної електростанції, потрібно евакуюватися самостійно, оскільки російські окупанти ігнорують вимогу України щодо надання гуманітарного коридору.

Про це написала міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у своєму Telegram.

Можлива аварія на ЗАЕС: вчені змоделювали новий прогноз переміщення радіаціїУ разі можливої ​​ядерної аварії на ЗАЕС радіоактивне забруднення може торкнутися півдня України та ще кількох країн Європи.

«Росіяни тримають в заручниках не тільки персонал станції. У заручниках і жителі тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей. Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з от, прилеглих до атомної електростанції. У відповідь - цинічне мовчання» - написала вона.

Виходячи з ситуації, міністр зазначила, що через позицію російських окупантів на цей момент жителям тимчасово окупованих територій біля ЗАЕС доведеться самим про себе подбати в питанні евакуації.

Нагадаємо, ще 6 вересня Україна зажадала від російських окупантів відкрити гуманітарний коридор з Енергодара, щоб евакуювати з району Запорізької атомної електростанції жінок і дітей. Однак окупанти відмовляються його надавати.

У ГУР МО зазначили, що протягом останніх декількох тижнів, а особливо в останні дні, все більше жителів Енергодара самостійно намагаються покинути окуповане місто та виїхати на підконтрольну Україні територію. Так енергодарці реагують на зростаючу загрозу через дії росіян на Запорізькій АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: