В ЄС вирішили обмежити ціну на весь імпортний природний газ – ЗМІ

Читать на русском
У процесі обговорення обмеження цін на газ виникли певні суперечності між країнами-членами Європейського Союзу
Ілюстративне фотоpoint.md

У Європейському Союзі домовилися щодо обмеження ціни на газ. Але обмежити ціну хочуть не тільки на російський газ, а й взагалі на все імпортне блакитне паливо.

Про це заявила міністр клімату і навколишнього середовища Польщі Анна Москва в ефірі Польського радіо.

Глава Єврокомісії заявила про необхідність встановлення стелі цін на російський газУ Євросоюзі заявили про необхідність встановити стелю цін на російський трубопровідний газ, щоб покінчити з маніпулюванням енергетичним ринком.

За її словами, в процесі обговорення обмеження цін на газ виникли певні протиріччя між країнами. Тому підсумковим стало рішення саме про обмеження цін на газ в цілому.

«Загальний висновок такий, що для всього імпортованого газу це рішення, яке ми хотіли б бачити в цьому остаточному пакеті» - резюмувала міністр.

Нагадаємо, доходи росії від експорту викопних енергоносіїв за перші шість місяців війни в Україні набагато перевищили витрати на саму війну. Прибуток за цей період склав 158 млрд євро, в той час, як витрати на ведення бойових дій оцінюються в 100 млрд.

У росії тим часом шантажують Європу газом. Там заявили, що проблеми з постачанням газу в Європу «Північним потоком» збережуться до зняття західних санкцій, і що наміри обмежити ціни на російські енергоресурси тільки призведуть до подальшого зростання на світових ринках, зокрема в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: