На тлі зупинки «Північного потоку» ціни на газ в Європі можуть оновити максимум – Bloomberg

Читать на русском
Ціни на природний газ в Європі можуть оновити новий максимум на тлі новин про терміни відновлення роботи газопроводу Північний потік.
Bloomberg

Ціни на природний газ в Європі можуть оновити новий максимум на тлі новин про терміни відновлення роботи газопроводу «Північний потік».

Про це пише Bloomberg.

Новина про те, що постачання по головному газопроводу в Європі не відновляться в заплановані терміни, може вплинути на ринок енергоносіїв і викликати невизначеність, тим самим привести до значного цінового ралі з понеділка, 5 вересня, потенційно імітуючому серпневі максимуми.

«Ціни на газ останнім часом знизилися і продемонстрували найбільше тижневе падіння за всю історію спостережень після того, як дані показали, що Європа досягла своєї мети щодо заповнення сховищ на два місяці раніше запланованого терміну», – пишуть у виданні.

Відомо, що Європа уже запасла газ на частину зими, однак ситуація може погіршитися до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, 31 серпня росія на три дні зупинила транспортування газу по газопроводу «Північний потік». Офіційна причина - проведення профілактичних робіт. А вже 2 вересня газопровід ПП-1 був повністю зупинений нібито через витік масла та необхідність ремонту. На тлі цього росіянам довелося збільшити газовий транзит через Україну.

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні запевнив, що Євросоюз «добре підготовлений» на випадок повного припинення поставок газу з країни-агресора росії завдяки заходам зі зберігання та енергозбереження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: