Путін робить ставку на енергетичний шантаж, адже рф не досягає військових цілей – Блінкен

Читать на русском
Володимир путін хоче, щоб дефіцит газу змусив інші країни перестати підтримувати Україну, оскільки росія не досягає військових цілей на полі бою.
Володимир путінФото – kremlin

Президент росії володимир путін сподівається, що дефіцит енергії змусить інші країни перестати підтримувати Україну. Причина у тому, що рф не досягає своїх військових цілей.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, росія стає все більш ізольованою на світовій арені, через що її президент вдається до «грубих інструментів». Зокрема, він використовує енергію як зброю проти європейських країн, які протистоять російській агресії. Через це збільшуються витрати держав.

Вторгнення росії в Україну виглядає провалом – директор ЦРУДиректор ЦРУ назвав російське вторгнення провальним. За його словами, росія платитиме дуже високу ціну за війну протягом тривалого часу.

«Президент путін робить ставку на те, що ці дії зламають волю країн підтримувати Україну. Він робить ставку на те, що Кремль зможе змусити інші країни підкоритись», – зазначив Блінкен.

Політик додав, що Європа стане сильнішою, якщо зменшиться її залежність від постачання енергоресурсів з рф. Він запевнив, що США допоможе європейським країнам, які зіштовхнулися з великими витратами на опалення.

Нагадаємо, що путін прокоментував плани обмежити ціни на російські енергоресурси. За його словами, такі наміри лише призведуть до подальшого зростання на світових ринках, зокрема у Європі.

Припинення поставок російського газу призведе до більш швидкого виснаження запасів при зниженні температури в найближчі місяці, а також ускладнить процес підготовки до наступних опалювальних сезонів. Дефіцит може зберегтися в Європі мінімум до 2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: