Смерть Єлизавети II: королівська жалоба триватиме ще сім днів після похорону

Читать на русском
У Великій Британії королівська жалоба триватиме ще сім днів після похорону Єлизавети II. Точну дату похорону повідомлять пізніше.

У Великій Британії королівська жалоба триватиме ще сім днів після похорону Єлизавети II. Точну дату похорону повідомлять пізніше.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Букінгемського палацу у Twitter.

Померла Єлизавета II: як відреагували на її смерть представники цивілізованого світуКоролева правила Британією з 1952 року. Вона стверджувала призначення 15 прем'єр-міністрів - першим з них був Вінстон Черчілль, останньою - нещодавно обрана прем'єром Елізабет Трасс

У повідомленні сказано, що період королівської жалоби через смерть королеви Єлизавети II триватиме ще сім днів після похорону.

Як зазначили у палаці, дату похорону затвердять пізніше. Вони пройдуть приблизно протягом 10 днів у лондонському Вестмінстерському абатстві. Попередньо, британський уряд оголосив національну жалобу до кінця дня державного похорону.

Прапори на королівських резиденціях, які будуть закриті для відвідування, залишатимуться приспущеними протягом усього періоду жалоби.

Сьогодні в Лондоні о 13:00 за місцевим часом пролунав салют із 96 пострілів – по одному на честь кожного року життя померлої королеви Єлизавети ІІ.

Нагадаємо, увечері 8 вересня 2022 року стало відомо, що королева Британії Єлизавета II померла у віці 96 років в одній із резиденцій британської королівської родини, замку Балморал у Шотландії.

9 квітня 2021 року у Віндзорському замку у віці 99 років помер принц Філіп.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: