Непоправна втрата: Зеленський відреагував на смерть королеви Єлизавети II

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення Букенгемського палацу про смерть королеви Британії Єлизавети II.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення Букенгемського палацу про смерть королеви Британії Єлизавети II.

«З глибоким сумом дізналися про смерть Її Величності Королеви Єлизавети II. Від імені українського народу висловлюємо щирі співчуття королівській родині, всьому Сполученому Королівству та країнам Співдружності у зв’язку з цією непоправною втратою. Наші думки й молитви з вами», - написав президент України в Twitter ввечері, 8 вересня.

Нагадаємо, 8 вересня Королева Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II померла у віці 96 років у своєму замку Балморал у Шотландії.

Раніше у Букінгемському палаці повідомили, що стан здоров'я королеви викликає занепокоєння і вона перебуває під наглядом лікарів. Тоді ж до Балморалу почали з'їжджатися члени родини Єлизавети – її діти, онуки та правнуки.

Ще минулого року ЗМІ розкрили деталі плану на випадок смерті Єлизавети. За планом, Букінгемський палац має передати інформацію про смерть королеви співробітникам та урядовцям за допомогою кодової фрази «Лондонський міст зруйновано». Одним із перших дізнається про смерть прем'єр-міністр Британії – кілька днів тому цю посаду обійняла Ліз Трасс.

Наступний у черзі на трон – 73-річний принц Чарльз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: