Стан здоров'я Єлизавети II погіршився: королева Британії перебуває під наглядом лікарів

Читать на русском
Королева Великої Британії Єлизавета II перебуває під контролем у шотландському замку Балморал через занепокоєння лікарів щодо стану її здоров'я.

Королева Великої Британії Єлизавета II перебуває під контролем у шотландському замку Балморал через занепокоєння лікарів щодо стану її здоров'я.

Про це заявили в Букінгемському палаці, пише ВВС.

«Після подальшої оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров'ям Її Величності та рекомендували їй залишатися під контролем. Королева залишається в Балморалі», - йдеться у заяві.

Відомо, що королева напередодні відклала засідання Таємної ради після того, як лікарі порадили їй відпочити.

Принц Гаррі прилетів до Великої Британії на похорон дідусяПохорон чоловіка Єлизавети II принца Філіпа. Принц Гаррі повернувся до Великобританії, щоб взяти участь в похоронах свого дідуся.

У вівторок, 6 вересня, королева зустрілася з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, який залишив свою посаду, перш ніж призначити нового прем'єр-міністра Ліз Трасс у Балморалі. Вперше за своє правління вона призначала очільницю уряду не в Букингемському палаці.

Син королеви принц Чарльз разом зі своїм старшим сином Вільямом терміново поїхав до Шотландії, аби провідати Її Високість.

Новина про погіршення здоров'я Єлизавети II прокоментувала й новообрана прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс:

«Країна серйозно стурбована новинами з Букінгемського палацу. Мої думки – і думки людей у ​​всьому Сполученому Королівстві – зараз з Її Високістю Корольовою та її сім'єю», – написала вона у Twitter.

Нагадаємо, герцог Единбурзький, принц Філіпп, чоловік королеви Єлизавети II, помер вранці в п'ятницю, 9 квітня 2021 року, у Віндзорському замку у віці 99 років, не доживши два місяці до свого 100-річчя. Він перестав брати участь у публічних заходах у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: