У міноборони росії старанно замовчують тему щодо втрати росіянами Балаклії

Читать на русском
При цьому російські ЗМІ взагалі пишуть маячню - за їхніми заявами, Балаклія нібито не залишена, а обороняється в оточенні
Ілюстративне фотоTelegram

Міністерство оборони росії вже який день обходить мовчанням тему втрати Балаклії в Харківській області.

Так, у зведеннях представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков звично бреше про втрати українських військ - зокрема, да зведення знову затесався «знищений HIMARS» - однак серед слів про «сотні вбитих українських солдатів» та «тонни розбитої техніки» немає ані слова про втрату Балаклії.

Росіяни «знищують» західну техніку, яку ЗСУ навіть не постачали – МіноборониРосіяни вже зовсім забрехалися та рапортують про західну техніку, яку нібито знищили - при тому, що у ЗСУ немає на озброєнні таких зразків

При цьому російські ЗМІ взагалі пишуть маячню - за їхніми заявами, Балаклія нібито не залишена, а «вдало обороняється в оточенні». Канали російських «воєнкорів» в Telegram, навпаки, не тільки визнають втрату Балаклії, а й волають про загрозу Куп'янську, Ізюму та всьому харківському угрупованню російських військ.

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв ще 7 вересня повідомив, що російські окупаційні війська почали відступати з Балаклії.

Вдень 8 вересня в мережі з'явилися численні фото та відео того, як українські солдати входять в Балаклію. Над міською радою в середині дня підняли український прапор. До вечора російські пропагандисти почали визнавати, що Балаклія звільнена ЗСУ, а російська армія відкочується до Куп'янська. А ввечері 8 вересня президент Володимир Зеленський вже цілком офіційно заявив про звільнення Балаклії від російських окупантів.

Станом на 9 вересня в ході контрнаступу в Харківській області Збройні Сили України звільнили та взяли під повний контроль близько 30 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: