Стало відомо, чому один з енергоблоків ЗАЕС знову відключили від мережі

Читать на русском
Шостий енергоблок працює, але з обмеженою потужністю - зараз він подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує потреби ЗАЕС
Запорізька АЕСУкрінформ

Причиною відключення енергоблока номер п'ять на Запорізькій атомній електростанції стали безперервні обстріли з боку російських окупантів.

Про це повідомляє Енергоатом.

Так, увечері 3 вересня після того, як окупанти в черговий раз обстріляли лінії зв'язку ЗАЕС з українською енергосистемою, виявилося, що пропускна здатність резервної лінії, що залишилася в строю, недостатня для відразу двох працюючих енергоблоків.

Тому було прийнято рішення вимкнути п'ятий енергоблок. Шостий енергоблок працює, але з обмеженою потужністю - зараз він подає електроенергію в енергосистему України, а також забезпечує власні потреби Запорізької АЕС.

Нагадаємо, раніше в МАГАТЕ повідомили, що сьогодні, 3 вересня 2022 року, Запорізька атомна електростанція в черговий раз втратила зв'язок з останньою працюючою зовнішньою лінією електропередач. Також повідомляється, що зараз працює тільки один реактор.

За даними МАГАТЕ, переважна більшість систем на Запорізькій атомній електростанції знаходиться в робочому стані та функціонує. Однак фізична цілісність деяких будівель ЗАЕС порушена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: