Шольц відвідав бійців ЗСУ, які проходять навчання у Німеччині та пообіцяв зброю

Читать на русском
Німеччина продовжить надавати Україні зброю, яка допоможе ефективно протистояти російському агресорові.

Німеччина продовжить надавати Україні зброю, яка допоможе ефективно протистояти російському агресорові.

Про це йдеться в заяві федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо його візиту до Krauss-Maffei Wegmann у рамках навчань солдатів Збройних сил України на військовому полігоні Путлос 25 серпня 2022 року, розміщеній на сайті глави уряду.

За словами Шольца, він довго розмовляв із українськими солдатами і сказав їм, наскільки захоплюється їхньою мужністю. Бійців ЗСУ готують у Німеччині, звідки вони повернуться до України з технікою, яку їм буде надано.

У МЗС розповіли, коли Німеччина передасть Україні новітні системи ППОНайближчими тижнями Німеччина має намір передати українським військовим новітні системи ППО IRIS-T.

«Чоловіки, які тут навчаються, захищатимуть свою країну. Вони захищатимуть її від страшної загрози, яку несе Україні жорстока загарбницька війна росії», - зазначив Шольц. Він запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну фінансовими ресурсами, а також зброєю, яку може надати ФРН, «щоб можна було зробити саме те, що зараз необхідно на місцях, щоб солдати мали найкращу підтримку, яка їм потрібна».

Шольц також нагадав, що Німеччина поставила «велику кількість дуже ефективної, а також важкої зброї«. Серед них зенітний танк «Гепард», управлінню яким, зокрема, зараз навчають представників ЗСУ. Ця техніка дуже дієва та результативна в організації захисту від атак з повітря, - наголосив канцлер. Він згадав також про самохідні гаубиці та реактивні системи залпового вогню.

«Ми також постачатимемо найсучасніше обладнання, здатне використовувати радіолокаційні технології, наприклад для розвідки ворожих артилерійських позицій, а також, наприклад, для захисту повітряного простору цілого міста, як у випадку з IRIS-Т. Ми надаємо всю цю підтримку, тому що Україна має право захищати свою країну, цілісність, незалежність і суверенітет і може бути впевнена у підтримці багатьох своїх міжнародних друзів та союзників, від щирого серця, особливо у підтримці Німеччини», - заявив Шольц.

Раніше у Німеччині пояснили, чому не можуть наростити постачання зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: