У росії поставили вимогу РЖД надати 10 тисяч «добровольців» для України – The Insider

Читать на русском

У росії триває вербувальна кампанія з набору нових солдатів для війни в Україні. Так, керівництво Російських залізниць (РЖД) документально зобов'язали завербувати не менше 10 тисяч співробітників для участі в Україні.

Про це повідомляє видання The Insider з посиланням на пост і документ, які опублікував виконавчий директор російської правозахисної організації «Школа призовника» Олексій Табалов.

Аналітики розповіли, скільки росія готова платити «добровольцям» за участь у війні в УкраїніНове гарматне м'ясо набирають, не звертаючи уваги на вік, а також заманюють майбутніх смертників обіцянками величезних грошей

Табалов розповів, що отримав документ від анонімних представників Східно-Сибірської залізниці. У документі йдеться про те, що президент володимир путін особисто встановив квоту на контрактників у розмірі 10 тисяч осіб зі складу персоналу РЖД. Саму РЖД зобов'язали провести зі співробітниками агітаційні бесіди.

Тим, хто погодився на контракт, обіцяють відпустку без збереження заробітної плати, але зі збереженням робочого місця. Також їм обіцяють одноразові виплати - два рази по 200 тисяч рублів, від РЖД та міністерства оборони рф при підписанні контракту.

Перший контракт - заробітна плата в місяць 300 тисяч рублів плюс бонуси від 150 до 180 тисяч рублів. Другий контракт - 200 тисяч рублів на місяць й ті самі бонуси. Плюс після закінчення другого контракту співробітнику видається ще один місячний оклад за контрактом та посвідчення «учасника бойових дій».

Нагадаємо, російське угруповання в Україні зараз становить близько 160 тисяч військовослужбовців. При цьому не рахуються підрозділи каральних військ - Росгвардіі.

При цьому російські війська в Україні можуть поповнитися новими частинами. Росіяни в змозі залучити для війни в Україні додатково 300-350 тисяч одиниць особового складу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: