Росіяни втрачають інтерес до війни в Україні, але схиляються до того, що її треба продовжувати – опитування

Читать на русском
48% росіян вважають, що треба продовжувати війну в Україні. Ще 44 відсотки схиляються до мирних переговорів.

Частка росіян, які уважно стежать за вторгненням їхньої країни в Україну, продовжує зменшуватися. 21% громадян росії «дуже уважно» стежать за подіями (у липні — 25%, у березні — 29%) і ще 30% стежать «досить уважно» (31% у липні, 35% у березні).

Це результати опитування російського Левада-центру.

Щоб більше не кортіло. Колонка Леоніда ШвецяУ той час коли Україна живе війною, занурена в неї всіма думками і почуттями, Росія, яка війну розв'язала і гробить у ній тисячі своїх людей і власне майбутнє, від неї всіляко відгороджується.

При цьому думки росіян щодо того, чи потрібно продовжувати військові дії чи переходити до переговорів, розділилися майже порівну: 48% вважає, що потрібно й надалі воювати, 44% – за мирні переговори.

Опитування також показало, що на тлі вторгнення в Україну у росіян переважає почуття «гордості за росію» (48%) та «тривога, страх, жах» (31%). Ці настрої практично не змінилися із березня.

Крім того, все більше громадян країни-агресора впевнені в тому, що війна триватиме від півроку та довше.

Цікаво, що 60% опитаних росіян не вважають, що такі люди, як вони самі, несуть моральну відповідальність за загибель мирних мешканців та руйнування в Україні; 10% вважають, що «безумовно несуть», 23% – «якоюсь мірою несуть».

Нагадаємо, інше опитування показало, що дві третини чоловіків у росії не готові особисто воювати в Україні. Крім того, росіяни не хочуть матеріально допомагати своїй армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: