Арестович: Закінчити війну перемогою буде важче, ніж вести її

Читать на русском
Арестович додав, що зараз переможе той, у кого воля до перемоги буде сильнішою, і це складний процес, тому що росіяни теж демонструють сильну волю
Олексій АрестовичФото УНІАН

Здобути перемогу над росією буде нелегко. Початок контрнаступу - це завжди складний процес, зараз розрахунок на те, що після пари потужних ударів російська оборона розвалиться і далі буде простіше.

Про це розповів радник Офісу президент України Олексій Арестович в ефірі У Марка Фейгіна.

Взагалі, на його думку, завершення війни з росією потребуватиме більших жертв та зусиль, ніж її ведення.

Постпред Франції в ООН не вірить у здатність України деокупувати південь, Донбас та КримДипломат упевнений, що найближчим часом припинення вогню не буде і бойові дії триватимуть ще якийсь час

«Два-три перших Еверести нам потрібно взяти, і вони будуть реально складними... завершення війни та перемога у війні можуть виявитися в якомусь сенсі важче, ніж початок війни - по ресурсах, по крові, по тяжкості, по психологічних зусиллях» – сказав він.

Арестович додав, що зараз переможе той, у кого воля до перемоги буде сильнішою, і це складний процес, тому що росіяни теж демонструють сильну волю.

«Наше завдання - поламати їхню волю, а це просто не буває. Вони не віддадуть так просто Херсонську область і всю завойовану територію. Це буде - хто кого поламає. І ми ламаємо. Але швидко це не буде, і крові буде багато... Це наша земля, тому у нас з мотивацією і з вольовою складовою все в порядку. Ми їх поламаємо, але просто це не буде» - резюмував він.

Нагадаємо, на думку глави МЗС Дмитра Кулеби, спочатку Україна повністю відновить територіальну цілісність, потім буде друга фаза війни – притягнення до відповідальності винних та виплата компенсацій. Після цього настане третя фаза – покаяння російського народу.

В Естонії вважають, що активні бойові дії в Україні можуть завершитися приблизно через 7-9 тижнів - тобто через пару місяців. Після цього лінія фронту застигне, бої приймуть характер позиційних, їхня активність знизиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: