У росії готують енергетичний удар по Європі – Зеленський

Читать на русском
Зараз європейським країнам потрібно більше взаємодопомоги та єдності. Тільки так можна підірвати спроби росії завдати енергетичного удару по Європі
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російський агресор цієї зими завдасть вирішального енергетичного удару по Європі. Європейські країни повинні бути до цього готові та повинні завдати потужного удару у відповідь.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 3 вересня.

Страшилки росії про «холодну зиму» виявились пшиком – ПодолякСтаном на початок вересня газові сховища Європи вже майже повністю заповнені блакитним паливом, страшилки росії про нібито «холодну зиму» виявилися «звичайним пшиком».

«росія намагається ще більше посилити енергетичний тиск на Європу, повністю зупинилася прокачування газу по Північному потоку. Для чого вони це роблять? росія хоче зруйнувати життя кожного європейця у всіх країнах нашого континенту, хоче послабити та залякати всю Європу, кожну країну. Де росія не може зробити силою і зброєю, вона робить це енергетичною зброєю. Намагається вдарити бідністю і політичним хаосом там, де поки ще не може вдарити ракетами» - зазначив він.

Президент підкреслив, що зараз європейським країнам потрібно більше взаємодопомоги та єдності.

«Цієї зими росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях. І ключовими відповідями повинні бути дві речі. Перше - наша єдність у захисті від країни-терориста, друге - посилення нашого тиску на росію, це і посилення всіх рівнів санкцій і обмеження нафтогазових доходів росії» - резюмував він.

Нагадаємо, 31 серпня росія на три дні зупинила транспортування газу по газопроводу «Північний потік». Офіційна причина - проведення профілактичних робіт. А вже 2 вересня газопровід ПП-1 був повністю зупинений нібито через витік масла та необхідність ремонту. На тлі цього росіянам довелося збільшити газовий транзит через Україну.

Втім, вже можна сказати, що російський газовий шантаж закінчився нищівним провалом. Європейський союз заповнив свої газові сховища на два місяці раніше терміну, який в ЄС встановили, як крайній.

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні запевнив, що Євросоюз «добре підготовлений» на випадок повного припинення поставок газу з країни-агресора росії завдяки заходам зі зберігання та енергозбереження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: