Скільки газу вже накопичила Україна у підземних сховищах – відповідь ОГТСУ

Читать на русском
У ПСГ України на кінець серпня накопичено 13 млрд кубометрів газу. До початку опалювального сезону буде 15 млрд кубів – за словами голови ОГТСУ, цього достатньо, щоб протити помірну зиму.
biz.censor.net

Україна станом на кінець серпня накопичила у своїх підземних сховищах 13 млрд кубометрів природного газу.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» повідомив голова «Оператор ГТС України» Сергій Макогон.

Підземні сховища газу: скільки блакитного палива закачує УкраїнаСкільки блакитного палива закачували до українських підземних сховищ газу у 2013-2021 роках, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«За інформацією «Нафтогазу», зараз у ПСГ 13 млрд кубометрів газу. До 15 жовтня за прогнозними розрахунками буде приблизно 14,4 млрд кубометрів газу. З такими запасами реально пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося. Видобуток газу в Україні лишається надзвичайно важливим для того, щоб забезпечити всіх споживачів, однак він є у зоні ризику», – розповів Макогон.

Він зазначив, що фактор військової загрози підвищує ризики стабільного проходження опалювального сезону, тож додаткові обсяги імпорту будуть доцільними.

«Зі свого боку як оператор ГТС ми можемо запевнити, що транспортні маршрути для імпорту газу з Польщі, Словаччини та Угорщини готові до імпорту газу в обсязі 54 млн кубометрів на добу. Сподіваємося, колеги з «Нафтогазу» зможуть скористатися цими можливостями для закупівлі газу», – додав він.

У той же час, Макогон вважає складним до початку опалювального сезону додатково закачати 5 мільярдів кубометрів газу для досягнення запасів у 19 млрд кубометрів.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки газу закачували в українські ПСГ у 2013-2021 роках.

У «Нафтогазі» вже прогнозують найхолоднішу за останні десятиліття зиму в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: