Російський «Газпром» повністю припинив постачання газу до Франції

Читать на русском
Французька Engie входить в пул найбільших постачальників газу в країні, поряд з компаніями TotalEnergies та EDF
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У росії заявили про повне припинення постачання газу до Франції. Рішення росії порушити газовий контракт з французькою компанією Engie обґрунтували нібито несплатою за постачання російського газу в липні.

Про це сказано в офіційному повідомленні «Газпрому».

За заявою росіян, на кінець робочого дня 30 серпня «Газпром» нібито не отримав від компанії всі належні йому гроші та повідомив про повне припинення постачання з 1 вересня і до моменту, коли всі гроші будуть отримані. При цьому «Газпром» посилається на указ володимира путіна від 31 березня 2022 року, який забороняє здійснювати «постачання природного газу іноземному покупцеві, якщо в контрактний термін оплати платіж не був здійснений покупцем в повному обсязі».

Французька Engie входить в пул найбільших постачальників газу в країні, поряд з компаніями TotalEnergies і EDF.

Раніше стало відомо, що російський «Газпром» повідомив французькій енергокомпанії Engie про скорочення постачання природного газу відсьогодні, 30 серпня. Компанія заявляє про «розбіжності в контрактах».

Однак ще в липні стало відомо, що Франція готується до можливого перекриття постачання газу з росії. Для цього в країні складають список компаній, яким газ надаватиметься в пріоритетному порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: