Росія повністю зупинила роботу «Північного потоку»

Читать на русском
Російський газопровід «Північний потік» був повністю зупинений нібито через витік оливи та необхідність ремонту.

Російський газопровід «Північний потік» був повністю зупинений нібито через витік оливи та необхідність ремонту.

Про це повідомляє пресслужба Газпрому.

«При проведенні регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС «Портова», що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік оливи з домішкою герметизуючого складу по роз'ємам клемних з'єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького і проміжкового тиску», - сказано у повідомленні.

«Газпром» оголосив про зупинку єдиної турбіни «Північного потоку», що залишиласяГазпром оголосив про зупинку єдиної турбіни Північного потоку, що залишилася, на ремонт на три доби з 31 серпня. Постачання газу на цей час Північним потоком буде зупинено.

Газпром зазначає, що було виявлено оливу на кабельному роз'ємному з'єднанні приєднувальної плити BPE2, яка входить до складу двигуна. Оливу також виявили в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного управління ГПА зовні шумо-теплоізолюючого кожуха.

Акт виявлення витоку оливи підписали також представники компанії Siemens.

«Отримано застереження ростехнагляду росії про те, що виявлені несправності, пошкодження не дозволяють забезпечити безпечну безаварійну експлуатацію газотурбінного двигуна. У зв'язку з чим слід вжити відповідних заходів та призупинити подальшу експлуатацію газоперекачувального агрегату Trent 60 у зв'язку з виявленими грубими порушеннями», - повідомили у Газпромі.

Також наголошується, що подібні витоки оливи раніше були виявлені на ДПА з двигунами №075, №076, №120, які пройшли заводський капітальний ремонт і зараз перебувають у стані вимушеного простою.

Зазначимо, за інформацією дослідження, росія щодня спалює газу на 10 млн доларів, при цьому обмежуючи постачання до Європи.

Також стало відомо про те, що російський Газпром повністю припинив постачання газу до Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: